Francouzská ekonomika na přelomu tisíciletí - Malý, Lukáš (2007)
Práce se zabývá současným stavem francouzské ekonomiky. Za cíl si klade zjištění současného stavu francouzského hospodářství. V první části popisuje základní makroekonomické ukazatele a charakterizuje jednotlivé sektory ekonomiky Francie. Ve druhé části analyzuje zahraniční vztahy Francie a vychází z její platební bilance. Třetí část práce zkoumá francouzskou fiskální politiku a s ní související plnění Paktu stability a růstu