Nadnárodní společnosti a internacionalizace výzkumu a vývoje - Josefová, Veronika; Steinmetzová, Dana; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato práce se snaží představit nadnárodní společnosti jako nositele internacionalizace výzkumu a vývoje. Pokouší se objasnit její příčiny a zjistit nejdůležitější faktory určující rozmístění výzkumu a vývoje v jednotlivých zemích. Neméně důležitým cílem této práce je dopátrat se a vyvodit důsledky, které tento moderní fenomén přináší méně rozvinutým zemím a zjistit, jak ovlivňuje dění v zemi mateřské
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses