Fenomén mobilního připojení Možnosti využití mobilního připojení a současný vývoj v ČR - Štangl, Rastislav (2007)
Bakalářská práce je zaměřena na oblast mobilního připojení do sítě internet. Popisuje jednotlivé technologie mobilního připojení dostupné v ČR a analyzuje aktuální statistické údaje o trhu. Autor v práci porovnává a zhodnocuje nabídky služeb mobilního připojení v ČR a tyto závěry aplikuje aplikuje v konkrétních modelových situacích. Práce předkládá výsledky testů mobilního připojení spolu s praktickými zkušenostmi a doporučeními autora. V závěru shrnuje aktuální dění a trendy v oblasti mobilního připojení