Analýza činnosti a cíle Hospodářské a sociální komise OSN pro západní Asii - - Karstová, Jana (2007)
Práce charakterizuje činnost Hospodářské a sociální komise OSN pro západní Asii. Popisuje její aktivity a shrnuje, jakého pokroku bylo v oblasti dosaženo. Aktivity jsou rozděleny do devíti programů činnosti. Práce hodnotí dosahování rozvojových cílů milénia, které se Komise zavázala plnit. Zabývá se také regionální a interregionální spoluprácí. V úvodu je charakteristika regionu západní Asie