Visegrádská skupina jako významný středoevropský fenomén - - Lukášek, Libor, 1973-; Ort, Alexandr, 1926-2014; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Disertační práce, s využitím metody mezinárodně politické analýzy, popisuje a hodnotí vývoj Visegrádské skupiny, jako důležité středoevropské regionální platformy, v letech 1991-2004 na pozadí naplnění vybraných strategických cílů definovaných na počátku spolupráce - zajištění stability a bezpečnosti v regionu střední Evropy po roce 1989 a naplnění integračních ambicí zemí Visegrádské skupiny ve vztahu k NATO, resp. ES/EU. Práce také nastiňuje perspektivy, resp. možný další vývoj spolupráce zemí Visegrádské skupiny po vstupu ČR, Maďarska, Polska a Slovenska do NATO a EU
Vedoucí práce: Alexandr Ort
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; Maďarsko; Polsko; Slovensko; dissertations; Hungary; Poland; Slovakia