Změny v odvětvové struktuře čínského hospodářství v období ekonomických reforem - Rabiňák, Štěpán (2007)
Tématem bakalářské práce jsou „změny v odvětvové struktuře čínského hospodářství v období ekonomických reforem“. Za cíl si bakalářská práce klade podrobnější rozbor ekonomického vývoje v období čínských ekonomických reforem, analýzu změn odvětvové struktury a analýzu změn automobilového průmyslu v Číně v důsledku ekonomických reforem. V první kapitole jsou nastíněny základní historické, politické a ekonomické souvislosti reforem, které v Číně probíhají od druhé poloviny 70. let, a vývoj HDP. Druhá kapitola se zabývá změnami v odvětvové struktuře čínské ekonomiky. Třetí kapitola je věnována vývoji čínského automobilového průmyslu, který úspěšně prošel ekonomickými reformami a svou velikostí se stává globálně významným