Změny v odvětvové struktuře čínského hospodářství v období ekonomických reforem - Rabiňák, Štěpán; Němečková, Tereza, 1979-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tématem bakalářské práce jsou „změny v odvětvové struktuře čínského hospodářství v období ekonomických reforem“. Za cíl si bakalářská práce klade podrobnější rozbor ekonomického vývoje v období čínských ekonomických reforem, analýzu změn odvětvové struktury a analýzu změn automobilového průmyslu v Číně v důsledku ekonomických reforem. V první kapitole jsou nastíněny základní historické, politické a ekonomické souvislosti reforem, které v Číně probíhají od druhé poloviny 70. let, a vývoj HDP. Druhá kapitola se zabývá změnami v odvětvové struktuře čínské ekonomiky. Třetí kapitola je věnována vývoji čínského automobilového průmyslu, který úspěšně prošel ekonomickými reformami a svou velikostí se stává globálně významným
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: ekonomické reformy; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Čína; bakalářské práce; economic reforms; China; bachelor's theses