Globalizace a Regionalismus - Maršíková, Linda (2007)
Práce pojednává o aktuálních tendencích ovlivňujících podobu současné světové ekonomiky, tedy globalizaci, regionalismu a okrajově také o multilaterální liberalizaci, která s oběma procesy úzce souvisí. Charakterizuje změny těchto trendů v čase, jejich pozitivní i negativní vliv na světovou ekonomiku a nástin dalšího možného vývoje. V závěru práce je zdůrazněna provázanost globalizace a regionalismu na nových trendech, slučujících pod sebou výhody obou tendencí