Globalizace a Regionalismus - Maršíková, Linda; Cihelková, Eva, 1952-; Svobodová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce pojednává o aktuálních tendencích ovlivňujících podobu současné světové ekonomiky, tedy globalizaci, regionalismu a okrajově také o multilaterální liberalizaci, která s oběma procesy úzce souvisí. Charakterizuje změny těchto trendů v čase, jejich pozitivní i negativní vliv na světovou ekonomiku a nástin dalšího možného vývoje. V závěru práce je zdůrazněna provázanost globalizace a regionalismu na nových trendech, slučujících pod sebou výhody obou tendencí
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: globalizace; regionalismus; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; globalization; regionalism; bachelor's theses