Pozice Latinské Ameriky ve světové ekonomice v kontextu nového regionalismu - Braverman, Tomáš (2007)
Práce pojednává o vývoji pozice Latinské Ameriky ve světové oekonomice. Zejména pak se zaměřuje na změnu strategie zahraničního obchodu v devadesátých letech, implementaci tzv. nového regionalismu. Zkoumá jeho účinky a snaží se zodpovědět na otázku, zda a jak nový regionalismus ovlivnil latinskoamerický zahraniční obchod a její ekonomiku. Popisuje také regionalismus Latinské Ameriky jako celek