Nezaměstnanost v EU s důrazem na nové členské země Bulharsko a Rumunsko - Šimurdová, Pavlína (2007)
Práce popisuje současnou situaci na trhu práce v zemích bývalé EU15, shrnuje vývoj nezaměstnanosti v 10 přistupujících zemích v roce 2004 a předevšm rozebírá problém nezaměstnanosti jako takový v nových členských zemích - Bulharsku a Rumunsku