Role daňových rájů v mezinárodních hospodářských vztazích - Černý, Matěj (2007)
Práce se zabývá problematikou daňových rájů. První část je zaměřena na hlavní charakteristiky daňových rájů. Další část se již věnuje hlavním formám podnikání v offshore centrech, v návaznosti na hlavní metody daňového plánování. Práce umožňuje čtenářům udělat si vlastní názor na roli daňových rájů ve světové ekonomice a posoudit výhody a nevýhody jejich existence