Význam ropy a zemního plynu pro současné Rusko - Kučera, Jakub; Adámková, Vlasta; Turečková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce hodnotí význam ropy a zemního plynu pro ruské hospodářství a vliv těchto surovin na zahraniční politiku Ruské federace. Snaží se analyzovat možnosti diverzifikace současných ruských exportních cest, posoudit, jestli Rusko již své energetické dodávky použilo coby nástroj zahraniční politiky a jestli ukrajinsko-ruská a bělorusko-ruská krize byly pro ruský stát přínosem (ekonomickým a politickým)
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: vývoz; ropa; zemní plyn; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Rusko; bakalářské práce; exports; petroleum; natural gas; Russia; bachelor's theses