ANALÝZA PŘÍLEŽITOSTÍ A RIZIK RUSKÉHO TRHU - Janová, Zuzana; Lukáš, Zdeněk, 1971-; Cupák, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce analyzuje příležitosti a rizika, která pro české exportéry představuje ruský trh, a perspektivy českého exportu v tomto teritoriu. V první části charakterizuje základní makroekonomické aspekty ruské ekonomiky a její vývoj podle jednotlivých odvětví ekonomických činností. Dále ukazuje vývoj platební bilance s důrazem na vzájemnou obchodní bilanci s ČR. Tato část práce vytváří informační základnu pro následný popis vybraných příležitostí a rizik. Jedná se konkrétně o růst ruské ekonomiky a zlepšený stav veřejných financí, průběh procesu strukturálních reforem, liberalizaci zahraničního obchodu a harmonizaci legislativy podle požadavků WTO v souvislosti s přípravou na vstup do této organizace, vysokou míru státních zásahů do ekonomiky a administrativní překážky v zahraničně obchodních operacích
Vedoucí práce: Zdeněk Lukáš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses