Finanční analýza společnosti Odkolek a.s. - Fedorčáková, Tatiana (2007)
Cílem práce je finanční analýza společnosti Odkolek a.s. za období let 2001-2005. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou rozebrány základní metodické nástroje finanční analýzy. Praktická část obsahuje horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů, poměrové ukazatele, pracovní kapitál a soustavy ukazatelů. V závěru práce je provedeno srovnání výsledků společnosti Odkolek a.s. s výsledky oboru