Vybrané investice na zelené louce v ČR - analýza a zhodnocení - Urbánek, Adam (2007)
Bakalářská práce rozebírá systém přímých zahraničních investic v ČR. Obsahuje zvolené oblasti teorie a právní úpravy PZI, analyzuje odvětvovou a teritoriální strukturu a systém investičních pobídek. V praktické části je popis investice na zelené louce firmy Bang&Olufsen v Kopřivnici, důvody její expanze, průběh investice a mikro- a makroekonomické působení na okolí. Práce také diskutuje pozitivní a negativní dopady investic na zelené louce v České republice