Srovnání vývoje odborů v České republice a Řecku - Bednářová, Jana (2007)
Práce popisuje historický vývoj odborového hnutí v České republice a Řecku od počátků do současnosti. Dále charakterizuje odborovou spolupráci probíhající mezi těmito zeměmi ve 20. století. Nakonec popisuje právní úpravu působení odborů v obou zemích a také způsoby financování odborů, jejich uspořádání a problémy