Vývoj kurzu eura od jeho zavedení po současnost - Hlaváč, Ján; Taušer, Josef; Karlíček, Miroslav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce ve své první části popisuje evropskou spolupráci a konvergenci v hospodářské a měnové oblasti. Druhá část je zaměřena na převážně deskriptivní hodnocení směnného kurzu eura s americkým dolarem. Vývoj kurzu je komentován na základě různých studií, odborných publikací a agenturních zpráv a pozoruje vliv očekávaného růstu ekonomik USA a Eurozóny a pohyby úrokových sazeb v těchto oblastech na vývoj směnného kurzu
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: euro; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; euro; bachelor's theses