Obchodne - politické podmienky spolupráce Juhoafrickej republiky s Českou republikou - Kráľová, Michaela (2007)
Práca pojednáva o obchodne - politických podmienkach spolupráce Juhoafrickej republiky s Českou republikou. Jednotlivé kapitoly sa zaoberajú základnými geografickými, demografickými či politickými charakteristikami, analyzované je ekonomické postavenie hospodárstva krajiny s dorazom na zahraničný obchod. Časť práce popisuje kultrne špecifiká a rysy obchodného vyjednávania v Juhoafrickej republike a posledná kapitola skúma vzájomné hospodárske vzťahy medzi Juhoafrickou republikou a Českou republikou