Modely diskrétní binární volby - Krkošková, Šárka; Hušek, Roman, 1936-2022; Pánková, Václava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Ve své diplomové práci se zabývám modely diskrétní binární volby. Zkoumám je nejprve z teoretického hlediska, jaká je jejich podstata, jaká jsou jejich specifika a problémy. Postupně rozebírám jednotlivé modely diskrétní binární volby a to lineární pravděpodobnostní model, logitový model a probitový model. Zabývám se jejich odhadem, testováním významnosti jednotlivých koeficientů a shodou modelů s daty. V praktické části se zaměřuji na problematiku životního prostředí a třídění odpadu. Aplikuji jednotlivé modely na získaná data a snažím se vysvětlit, na čem závisí volba jedince mezi „třídím odpad“ a nebo „netřídím odpad“. Na základě analýzy poté doporučuji, na koho a jakým způsobem zacílit osvětu
Vedoucí práce: Roman Hušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: třídění odpadu; matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; waste separation; master's theses