Jak si založit podnik - Merklová, Eva (2007)
Práce se věnuje oblasti malého a středního podnikání. Zaměřuje se na první kroky podnikatele spojené se založením nového podniku. Popisuje počáteční rozhodování, tvorbu podnikatelského plánu i zásady úspěšné podnikatelské činnosti. Dále mapuje podporu podnikání malých a středních firem ze strany státu a Evropské unie. Snaží se o hodnocení využívání podpor českými podnikateli