Bezpečnost a ochrana dat v počítačových sítích malých organizací - Dohnal, Pavel (2007)
Obecné technické, programové, organizační a personální otázky bezpečnosti počítačových sítí LAN. Bezpečnost dat - technické, programové, organizační a personální aspekty problému. Internet, internetová konektivita a bezpečnost dat (ochrana sítí, firewall - porovnání). Návrh konkrétního řešení a uspořádání sítě pro malou organizaci vycházející z výše uvedených teoretických poznatků včetně konfigurace a ekonomického hodnocení zavedení a chodu sítě