Námorná preprava v EU - Suchá, Alena (2007)
Práca sa zaoberá námornou prepravou v EU. Je rozčlenená do piatich kapitol. Táto práca zrozumiteľne definuje základné pojmy z danej oblasti a ich vzájomné súvislosti , objasňuje jej históriu, poskytuje praktické informácie o jej realizácii v spojitosti s významnými európskymi prístavmi ,informuje tiež o jej právnej úprave a o pôsobiacich organizáciách. Jej cieľom je podať ucelený prehľad námornej prepravy a tak pomôcť českým firmám usilujúcich sa o vývoz svojich výrobkov do zámoria