Preferenční ujednání Evropské unie - Brhelová, Natália (2007)
Bakalárska práca podáva prehľad o tom, ako funguje colná politika v Európskej únii. Prvá kapitola sa venuje spoločnej obchodnej politike. Druhá kapitola sa zaoberá základnými právnymi predpismi, ktoré colníctvo v EU upravujú. Ďalšie časti sú zamerané na colné sadzby a jednotlivé preferenčné ujednania EU. Záverečná kapitola popisuje preferenčné a nepreferenčné pravidlá pôvodu a pan-európsku kumuláciu