Využití faktoringu a forfaitingu v mezinárodním podnikání - Poláková, Barbora (2007)
Bakalářská práce pojednává o faktoringu a forfaitingu jako nástroje financování mezinárodního obchodu, zabývá se charakteristikou jednotlivých typů produktů, výhodami a nevýhodami jejich použití a jejich vývojem na světovém trhu. Významnou kapitolu představuje výpočet nákladovosti a uvedení příkladů využití v praxi, stejně tak přehledné srovnání obou produktů