Zadlužení domácností v ČR - Bourová, Kateřina (2007)
Práce se zabývá zadlužením domácností v České republice. Hlavním otázkou práce je, zda je zadlužování domácností hrozbou pro českou ekonomiku. Teoretická část je věnována subjektům poskytujícím úvěrové produkty a typům úvěrových produktů. Analytická část je věnována vývoji zadluženosti od roku 1993 do současnosti, dále jsou v ní zkoumány příčiny, důsledky a rizika rostoucího tempa zadlužování. Vývoj v domácí ekonomice je srovnán se situací ve Velké Británii a USA