Analýza hodnotového reťazca firmy Regada s.r.o. - Šiovič, Michal (2007)
Práca popisuje teóriu M. Portra, metodologická časť obsahuje popis jeho teórie hodnotového reťazca. Ako súčasť aplikačnej časti som sa rozhodol zhodnotiť daný podnik z pohľadu vývoja hodnotového reťazca podniku v čase. V bakalárkej práci je skúmaná fokálna stratégia podniku, upriamujúca pozornosť na nízke náklady. Teoretická časť obsahuje popis teórie M. Portra, ktorá je aplikovaná na výrobnú firmu Regada s.r.o., avšak s určitými obmedzeniami, ktoré podrobne popíšem v úvode aplikačnej časti. Tieto informačné obmedzenia som nútený rešpektovať a aplikácia Portrovej teórie na daný podnik spolu s definovanými cieľmi bakalárskej práce tomu zodpovedá