Aplikace metod vícerozměrné analýzy v sociologických průzkumech - Kopáčková, Jitka (2007)
Cílem diplomové práce je použít statistické metody vícerozměrné analýzy k hlubšímu poznání preferencí vysokoškolsky vzdělaných zaměstnanců. Především jde o nalezení zásadních podnětů, které mohou ovlivňovat spokojenost vysokoškolsky vzdělaného zaměstnance v jeho zaměstnání. K dosažení tohoto cíle je třeba provést výběr vhodných statistických metod a postupů a úspěšně je aplikovat