Aplikace modifikovaného Romerova modelu na ČR - Ráčková, Adéla (2007)
Diplomová práce se zabývá modifikovaným IS-MP-IA modelem české ekonomiky rozšířeným o veličiny týkající se EU. Model zachycuje vliv eknomiky EU na ekonomický vývoj ČR a umožňuje snadno interpretovat dopady prováděné měnové a fiskální politiky. Lze říci, že použitá GARCH metoda je vhodná pro odhad modifikovaného IS-MP-IA modelu a pro následnou predikci