Aplikace modifikovaného Romerova modelu na ČR - Ráčková, Adéla; Hušek, Roman, 1936-2022; Pelikán, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Diplomová práce se zabývá modifikovaným IS-MP-IA modelem české ekonomiky rozšířeným o veličiny týkající se EU. Model zachycuje vliv eknomiky EU na ekonomický vývoj ČR a umožňuje snadno interpretovat dopady prováděné měnové a fiskální politiky. Lze říci, že použitá GARCH metoda je vhodná pro odhad modifikovaného IS-MP-IA modelu a pro následnou predikci
Vedoucí práce: Roman Hušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses