UPLATNĚNÍ PUBLIC PRIVATE PARTNERSHIP V OBLASTI DOPRAVY V ČR A EU - Kubesa, Lukáš; Kapinusová, Jana; Gregor, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Základní cílem práce je seznámit čtenáře se způsobem zajištění financování veřejných statků a služeb. Tím je zapojení soukromého sektoru a vytvoření partnerství se sektorem veřejným, neboli Public Private Partnership. V první části práce jsou obsažena teoretická východiska spolupráce. Kromě popisu jednotlivých modelů PPP se také zabývá výhodami a nevýhodami, které realizace projektů formou PPP nese. V druhé části práce jsem se zabýval analýzou konkrétních projektů PPP při stavbě dopravní infrastruktury. Jedná se o dva plánované pilotní projekty v ČR a jeden, již realizovaný v Portugalsku. Na nich jsem poukázal především na typovou vhodnost řešení pomocí PPP
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: dopravní infrastruktura; národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; transport infrastructure; bachelor's theses