Vliv leteckého průmyslu na ekonomiku, se zaměřením na mezinárodní společnosti Boeing a Airbus - Strnadová, Tereza (2007)
Tato práce podává komplexní pohled na vliv leteckého průmyslu na ekonomiku. Zároveň však popisuje i okolnosti, které na něj naopak působí. Pomocí krátkého osvětlení historického vývoje tohoto odvětví zdůvodňuje jeho nynější situaci. Zvláštní pozornost je věnována nadnárodním korporacím, kde se zaměřuje především na výrobce letadel Boeing a Airbus, jejich současnou situaci a mediálně známý spor. V souvislosti s jejich konfliktem je věnována pozornost také teorii poskytování dotací. Hlavním přínosem je objasnění sporu a srovnání společností Boeing a Aribus