Vliv leteckého průmyslu na ekonomiku, se zaměřením na mezinárodní společnosti Boeing a Airbus - Strnadová, Tereza; Halás, Vladimír; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato práce podává komplexní pohled na vliv leteckého průmyslu na ekonomiku. Zároveň však popisuje i okolnosti, které na něj naopak působí. Pomocí krátkého osvětlení historického vývoje tohoto odvětví zdůvodňuje jeho nynější situaci. Zvláštní pozornost je věnována nadnárodním korporacím, kde se zaměřuje především na výrobce letadel Boeing a Airbus, jejich současnou situaci a mediálně známý spor. V souvislosti s jejich konfliktem je věnována pozornost také teorii poskytování dotací. Hlavním přínosem je objasnění sporu a srovnání společností Boeing a Aribus
Vedoucí práce: Vladimír Halás
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: dotace; národní hospodářství [obor bakal. práce]; letecký průmysl; bakalářské práce; subsidies; aircraft industry; bachelor's theses