Nákladový controlling v bankovnictví - Davidová, Eva; Mikovcová, Hana, 1959-; Sieber, Patrik, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Práce zkoumá nákladový controlling ve dvou velkých bankách - České spořitelně a HVB Bank. Detailněji se zaměřuje na oblast alokací nákladů - strukturovaných, režijních a produktových nákladů (metodou ABC). Krátce představuje základní typy interních cen. Popisuje systémové zajištění těchto alokací v ČS programem SAP. U HVB Bank je rozmisťování produktových nákladů ukázáno na produktu Business Konto. Cílem práce je porovnat použité techniky alokací v bankách a upozornit na možné nedostatky a případné hrozby
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: náklady; podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; costs; bachelor's theses