Sociální a demografická analýza vybraného území Okres Trebišov - Brindzáková, Žofia (2007)
Práca sa zaoberá sociálnou a demografickou analýzou okresu Trebišov. Snahou je posúdiť okres zo všetkých možných uhlov pohľadu a takto si spraviť kompletný obraz o tomto regióne, nájsť dôsledky problémov a stanoviť možné riešenia. V tejto práci posudzujem základné demografické údaje, porovnávam s okolitými okresmi a krajom. Stanovujem tiež zdravotný stav obyvateľstva. Riešim tiež vysokú úroveň nezamestnanosti v okrese a zisťujem dôsledky jej vzniku. Zisťujem zameranie okresu v rámci ekonomických činností, opisujem proces rozvoja vznikajúcej priemyslovej zóny. Vyvodzujem z toho prípadné dopady. Celá snaha tejto práce spočíva v možnom nájdení určitých faktorov pozitívnych pre rozvoj tohto regiónu