Regulace a dohled v oblasti bakovního systému v ČR - Najmanová, Hana (2007)
Práce se zabývá regulací a dohledem v ČR, jež vykonává Česká národní banka. Je zaměřena na problematiku vstupu jednotlivých ekonomických subjektů na bankovní trh a zároveň se zaměřuje na základní podmínky, které musí všechny bankovní instituce splňovat. Dále jsou zde popsány způsoby dohledu se zaměřením se na dohlídky na místě a na dálku. Cílem této práce bylo vytvořit si představu o této problematice a zároveň zhodnotit, zda bankovní regulace je či není žádoucí pro celkový bankovní systém