Vliv zdanění na ekonomický růst - Kozák, Jakub; Kapinusová, Jana; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem této práce je posoudit sílu vlivu míry zdanění na ekonomický růst. Diskuse o vlivu zdanění na hospodářský vývoj zemí je v ekonomické literatuře jednou z nejčastějších diskusí. Při hodnocení ekonomické výkonnosti se často poukazuje na příčiny růstu v úrovni zdanění. I v České republice se při hodnocení nízkých ekonomických růstů často zdůvodňuje tento pomalý růst daňovým zatížením. V této práci budou prezentovány teoretické přístupy k tomuto problému, pokusím se objasnit, jakým způsobem ovlivňují daně ekonomické chování subjektů na trhu, jak toto chování dále působí na blahobyt a ekonomický růst země. Tyto teoretické přístupy budou v analytické části podpořeny (nebo vyvráceny) konkrétními daty
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: ekonomický růst; trh práce; národní hospodářství [obor bakal. práce]; úspory; investice; daně; bakalářské práce; economic development; labor market; saving and investment; investments; taxation; bachelor's theses