Ekologická daňová reforma v SRN - Páslerová, Edita (2007)
Bakalářská práce se zabývá analýzou ekologické daňové reformy a jejími dopady na životní prostředí, zaměstnanost, daňový systém a celkovou ekonomiku státu. V práci se zaměřuji na problematiku externalit a internalizaci externalit. Práce se zaměřuje na environmentální politiku a na její nástroje k ochraně životního prostředí. Vymezují se charakteristiky ekologických daní, které jsou základním prvekm EDR. Ke zhodnocení účinků EDR jsou použity údaje ze SRN