ZÁKLADNÍ MIKROEKONOMICKÉ ASPEKTY LEASINGOVÉHO A ÚVĚROVÉHO FINANCOVÁNÍ - Raiser, Karel (2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou leasingového a úvěrového financování. Na rozdíl od jiných publikací podobného typu se však nespokojuje pouze s porovnáváním bankovního úvěru a finančního leasingu, ale klade si za cíl vnést do úvah o způsobu financování ještě další, poměrně moderní, alternativu – operativní leasing. Důraz celé práce je kladen na ekonomickou interpretaci, není ovšem opomíjena ani právní, daňová a účetní úprava, která rovněž ovlivňuje rozhodování subjektů o způsobu financování dlouhodobých aktiv. Krátce je rovněž zmíněna historie těchto druhů financování v České republice. Praktická část si klade za cíl porovnat tyto alternativy podnikového financování na příkladu vozového parku společnosti Johnson & Johnson, s.r.o