Finanční analýza společnosti ČKD VAGONKA, a.s. - Zlatník, Lukáš (2007)
Cílem bakalářské práce je prostřednictvím základních nástrojů finanční analýzy zhodnotit finanční situaci a zdraví podniku ČKD Vagonka, a.s. v letech 2001 - 2005. Součástí práce je rovněž porovnání s dalšími podniky v oboru. Jako základní zdroje informací byly použity veřejně dostupné výroční zprávy a účetní závěrky