Dobrovolné environmentální nástroje Porovnání environmentálních manažerských systémů podle normy ISO 14 001 a nařízení EMAS - Petrovajová, Gabriela (2007)
Bakalářská práce popisuje hlavní dobrovolné nástroje environmentální politiky. Zabývá se zejména porovnáním systémů environmentálního managementu - EMAS a ISO 14 001. Popisuje jejich výhody a nevýhody, proces zavádění, porovnává počet podniků s implementovaným EMAS a ISO 14 001 v České republice i v rámci zemí Evropské Unie. Dále se práce zabývá možnostmi financování environmentálních manažerských systémů a současnými trendy