Dobrovolné environmentální nástroje Porovnání environmentálních manažerských systémů podle normy ISO 14 001 a nařízení EMAS - Petrovajová, Gabriela; Dvořák, Antonín; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Bakalářská práce popisuje hlavní dobrovolné nástroje environmentální politiky. Zabývá se zejména porovnáním systémů environmentálního managementu - EMAS a ISO 14 001. Popisuje jejich výhody a nevýhody, proces zavádění, porovnává počet podniků s implementovaným EMAS a ISO 14 001 v České republice i v rámci zemí Evropské Unie. Dále se práce zabývá možnostmi financování environmentálních manažerských systémů a současnými trendy
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: aplik. envir. ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses