Připravenost České republiky na vstup do eurozóny - Fiedlerová, Lucie (2007)
Ve své práci se zabývám současnou ekonomickou situací České republiky, kterou analyzuji pomocí ukazatelů nominální a reálné konvergence. Teoretická část práce je zaměřena na vývoj teorie optimálních měnových oblastí. V druhé kapitole jsou zmíněny náklady a výnosy, které souvisejí se vstupem do eurozóny. Třetí kapitola vyhodnocuje, jak v současné době ČR plní konvergenční kritéria. Ve čtvrté části práce porovnávám vývoj ukazatelů jako je HDP na hlavu, sladěnost hospodářských cyklů, cenovou hladinu a nezaměstnanost v ČR a v členských zemích eurozóny