Připravenost České republiky na vstup do eurozóny - Fiedlerová, Lucie; Heřmanský, Pavel, 1980-; Mičúch, Marek, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Ve své práci se zabývám současnou ekonomickou situací České republiky, kterou analyzuji pomocí ukazatelů nominální a reálné konvergence. Teoretická část práce je zaměřena na vývoj teorie optimálních měnových oblastí. V druhé kapitole jsou zmíněny náklady a výnosy, které souvisejí se vstupem do eurozóny. Třetí kapitola vyhodnocuje, jak v současné době ČR plní konvergenční kritéria. Ve čtvrté části práce porovnávám vývoj ukazatelů jako je HDP na hlavu, sladěnost hospodářských cyklů, cenovou hladinu a nezaměstnanost v ČR a v členských zemích eurozóny
Vedoucí práce: Pavel Heřmanský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses