Koncept rovné daně v podmínkách ČR - Dušková, Karolína (2007)
Tato práce je zaměřena na analýzu konceptu rovné daně a možnost jejího zavedení v České republice. Rovná daň ve smyslu komplexní daňové reformy podle teoretického konceptu autorů R. Halla a A. Rabushky představuje alternativu k současnému většinově používanému systému progresivních sazeb daně z příjmu fyzických osob a daní z příjmu právnických osob. Praktická část práce se zabývá dopadem zavedení rovné daně na zaměstnance s různou úrovní příjmů