Compound XML documents - Nálevka, Petr; Kosek, Jiří, 1975-; Nič, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato práce se zabývá různými charakteristikami komponovaných dokumentů a ukazuje potencionální výhody využití takových dokumentů v prostředí dnešního Webu. Hlavní pozornost je soustředěna na problémy spojené s validací komponovaných dokumentů. Práce zkoumá různé přístupy k řešení těchto problémů. Validační metoda NVDL (Namespace-based Validation Dispatching Language) je popsána detailně. Tato práce popisuje hlavní principy NVDL, zkoumá výhody a nevýhody oproti jiným přístupům a představuje JNVDL. JNVDL je kompletní implementace specifikace NVDL, která byla napsána v jazyce Java jako součást této práce. Popsány jsou nejen technické prvky implementace, ale JNVDL je představeno i z uživatelské perspektivy. Pro ověření využitelnosti bylo JNVDL integrováno do existujícího projektu pro validaci webových dokumentů s názvem Relaxed, aby jednoduše zpřístupnilo validaci komponovaných dokumentů autorům webového obsahu
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: HTML (značkovací jazyk); XML (značkovací jazyk); informační a znalostní inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; HTML (document markup language); XML (document markup language); master's theses