Analýza inflácie v Českej republike na prelome tisícročí - Mäsiarová, Jana (2007)
Hlavnou ideou práce je preskúmanie závislosti zmien cenovej hladiny na veličinách z reálnej ekonomiky. Ich výber pochádza zo všeobecne známych modelov inflácie vytvorených v priebehu dvadsiateho storočia. Závislosť je preverovaná na viacerých kombináciách premenných a potom sú vybrané najvhodnejšie na analýzu, ktorá bola osvojená počas doterajšieho štúdia na fakulte