Nezávislost centrální banky - Parobková, Martina (2007)
Téma mé bakalářské práce je nezávislost centrální banky. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. V první kapitole se zabývám druhy nezávislosti, jejím měřením, souvisejícími pojmy jako je kredibilita centrální banky a časová nekonzistence. Druhá kapitola analyzuje studii Alberta Alesiny a Lawrence Summerse, která pojednává o makroekonomických souvislostech nezávislosti centrální banky. Další kapitola se zabývá několika důležitými centrálními bankami ve světě. Poslední kapitola se týká České národní banky. Závěr shrnuje mé poznatky a navrhuje změnu postavení české centrální banky