Nezávislost centrální banky - Parobková, Martina; Janáček, Kamil, 1943-2023; Havel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Téma mé bakalářské práce je nezávislost centrální banky. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. V první kapitole se zabývám druhy nezávislosti, jejím měřením, souvisejícími pojmy jako je kredibilita centrální banky a časová nekonzistence. Druhá kapitola analyzuje studii Alberta Alesiny a Lawrence Summerse, která pojednává o makroekonomických souvislostech nezávislosti centrální banky. Další kapitola se zabývá několika důležitými centrálními bankami ve světě. Poslední kapitola se týká České národní banky. Závěr shrnuje mé poznatky a navrhuje změnu postavení české centrální banky
Vedoucí práce: Kamil Janáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses