Trh práce absolventů vysokých škol v regulovaných odvětvích Bakalářská práce - Šohajová, Renata; Pardupa, Martin; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Ve své práci se zabývám trhem práce absolventů vysokých škol v regulovaných odvětvích, podrobněji trhem práce absolventů lékařských fakult. Tento trh práce je specifický v tom, že se jedná o trh vysokoškolsky vzdělaných pracovníků, což mu předurčuje určité charakteristiky, a v tom, že jsou zde velké bariéry pro vstup na trh práce. Tyto bariéry jsou dány regulacemi ze strany státu a existencí profesních komor a v konečném důsledku se ukazují jako neefektivní. Ve své práci popisuji jak specifika trhu plynoucí z vysokoškolského vzdělání pracovníků, tak účinky regulací na daný trh práce. V závěru práce diskutuji účinky regulací odvětví na trh práce absolventů lékařských fakult
Vedoucí práce: Martin Pardupa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: trh práce; národní hospodářství [obor bakal. práce]; zdravotní péče; bakalářské práce; labor market; health care; bachelor's theses